Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Húsleveshez töltelék - töltike

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Húsleveshez töltelék - töltike
Kategória:Levesek, levesbetétek
Hozzávalók:4 db csirkemáj
2 egész tojás
fél fej vöröshagyma
egy csokor petrezselyemzöld
3 db szárított hagyományos zsömle
1 kk só, 2 kk delikát,
2 evőkanál olíva olaj
Elkészítés:Beáztatjuk a zsömléket vízbe, kb fél órára, ezután jól kinyomjuk belőlük a vizet és beletesszük egy közepes méretű tálba. Egy serpenyőben megpirítjuk kis lángon a kockára vágott hagymát az olíva olajon, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és az apró kockákra vágott csirkemájat; sózzuk és 1 kk delikátot rászórunk, 2-3 percig dinszteljük. Kis hűlés után, ráöntjük a kinyomkodott zsömlékre, ráütjük a tojásokat és a maradék 1 kk delikátot rászórjuk. Összekeverjük alaposan és kóstolás után még tehetünk bele egy csipet sót ha kívánja. 3 db nylon zacskóba szétadagoljuk és beletesszük a három zacskót a fővő húslevesünkre. A zöldségek megtartják a levesünk tetején.
Jó egy órát is főhet a levesben, félóra múlva kilehet szurkálni a zacskókat, hogy egy kis húsleves lé beszivárogjon a töltelékekhez; ettől mégfinomabb lesz. Ha megfőtt, kivesszük a zacskóból a töltelékeket és a húslevesünk mellé tálaljuk szeletelve.
Tanácsok:Hidegen másnap is nagyon finom!
Külön rakjuk el a hűtőbe, nem a húslevesbe.
Édesanyámtól tanultam a töltikét elkészíteni.
Elkészítési idő:80 perc
Felvitte:Kiss Ildikó, 2018-02-06, 15:30