Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tarhonyás, virslis paprikás burgonya bográcsban

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Tarhonyás, virslis paprikás burgonya bográcsban
Kategória:Egytálételek
Hozzávalók:20 dkg házi tarhonya, 80 dkg burgonya, 2 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 nagy fakanál disznózsír, 4 pár juhbeles virsli (vagy házi füstölt kolbász), 2 púpozott evőkanál fűszerpaprika. Ízlés szerint: só, őrölt fekete bors.
Elkészítés:Az apró kockára vágott vöröshagymát a felforrósított disznózsírban üvegesre pároljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, jól összekeverjük, kevés vizet öntünk alá és hozzáadjuk az előzőleg megpucolt és megmosott, felkockázott burgonyát is. Az egészet felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Miután felforrt kis lángon főzzük tovább. Közben a forrás után kb 15 perccel hozzáadjuk a tarhonyát, megkóstoljuk és ha szükséges utánaízesítjük. Majd újabb 15 perc után a beletesszük virsliket is. Közepes tűzön összefőzzük. Friss kenyérrel, hozzá illő idény salátával és pincehideg borral kínáljuk.
Elkészítési idő:70 perc
Felvitte:varbóc, 2018-02-06, 08:30