Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Darált húsos pizzatekercs

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Darált húsos pizzatekercs
Kategória:Nassok, sós finomságok
Hozzávalók:20 dkg búzaliszt+a nyújtáshoz
1/2 tasak sütőpor

15 dkg zsírszegény túró
6 evőkanál tej (3,5%-os)
8 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
35 dkg darált marhahús
7,5 dkg reszelt kemény sajt
2 db tojás
bors
édes-nemes paprika
kakukkfű
7 dkg paradicsompüré
Elkészítés:1. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és 1/2 teáskanál sóval. Hozzáadjuk a túrót és a tejet, megöntözzük 6 evőkanál olívaolajjal, majd simára gyúrjuk. Folpackba csomagolva pihentetjük a hűtőben 30 percig.

2. Közben a töltelékhez a megtisztított hagymát és fokhagymát, valamint a megmosott paradicsomot apróra kockázzuk. Hozzáadjuk a darált húst, összegyúrjuk a sajt felével és 1 db tojással, majd sóval, borssal, paprikával és kakukkfűvel ízesítjük.

3. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, és sütőpapírral leterítünk két tepsit.
A tésztát lisztezett felületen kb. 30 x 40 cm-es lappá nyújtjuk. Megkenjük a 2 evőkanál olívaolajjal kikevert paradicsompürével, majd a húsos masszával, és hosszában feltekerjük. A tekercset 2 cm vastagon felszeleteljük, és az így kapott csigákat a tepsikbe fektetjük. A tetejüket megkenjük az elkevert maradék tojással, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Végül a csigákat az előmelegített sütő középső részében készre sütjük kb. 15 perc alatt.
Elkészítési idő:90 perc
Felvitte:Miss Angel, 2018-02-05, 12:33