Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tepsiben sütött csirkecomb

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Tepsiben sütött csirkecomb
Kategória:Húsételek
Hozzávalók:4 egész csirkecomb
2-3 evőkanál napraforgó olaj
fűszerkeverék ízlés szerint (pl. tegnapi receptem)
2 evőkanál liszt
2 dl csirke alaplé
Elkészítés:A combokat mindkét oldalukon bedörzsöljük a fűszerrel, a tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük, s jól megkenjük olajjal.
Alufóliával szorosan letakarjuk, hogy a sütéskor keletkezett gőz maradjon a fólia alatt, és 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. (Vizet nem kell aláönteni, mert a mai csirkék tele vannak vízzel.)
40-50 perc után eltávolítjuk a fóliát, visszatesszük, 10-20 percig pirítjuk, félidőben átfordítva.
Kiszedjük a combokat, a zsiradékot lábosba öntjük, és megpirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük az alaplével (vagy vízzel), s így finom mártást kapunk, amit az étel mellé kínálhatunk.
Felvitte:syria, 2018-02-04, 19:12