Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tepsiben sütött csirkecomb recept

Tepsiben sütött csirkecomb recept

A Tepsiben sütött csirkecomb hozzávalói:
4 egész csirkecomb
2-3 evőkanál napraforgó olaj
fűszerkeverék ízlés szerint (pl. tegnapi receptem)
2 evőkanál liszt
2 dl csirke alaplé


A Tepsiben sütött csirkecomb elkészítési módja:
A combokat mindkét oldalukon bedörzsöljük a fűszerrel, a tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük, s jól megkenjük olajjal. Alufóliával szorosan letakarjuk, hogy a sütéskor keletkezett gőz maradjon a fólia alatt, és 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. (Vizet nem kell aláönteni, mert a mai csirkék tele vannak vízzel.) 40-50 perc után eltávolítjuk a fóliát, visszatesszük, 10-20 percig pirítjuk, félidőben átfordítva. Kiszedjük a combokat, a zsiradékot lábosba öntjük, és megpirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük az alaplével (vagy vízzel), s így finom mártást kapunk, amit az étel mellé kínálhatunk.


Kategória: Húsételek receptjei


A tepsiben sütött csirkecomb elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook