Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Tonhalkrémes zabpalacsinta recept

Tonhalkrémes zabpalacsinta recept

A Tonhalkrémes zabpalacsinta hozzávalói:
a palacsintához:
3 tojás
4 dl tej
2 evőkanál olívaolaj (+a sütéshez)
0,5 dl szódavíz
12 dkg zabpehely

a töltelékhez:
4 tojás
15 dkg olajos tonhal konzerv
2,5 evőkanál mustár
1 evőkanál citromlé
1 csokor petrezselyem



A Tonhalkrémes zabpalacsinta elkészítési módja:
A tojásokat habosra keverjük a tejjel, az olívaolajjal és a szódavízzel. Hozzáadjuk a finomra darált zabpelyhet 1 csipet sóval, s letakarva 30 percig pihentetjük a masszát. Ha a tészta túl sűrű, egy kevés szódavízzel hígítjuk, és 8-10 palacsintát sütünk a szokott módon. A töltelékhez a tojásokat keményre főzzük, és botmixerrel krémesre törjük a lecsepegtetett tonhallal, a mustárral, a citromlével és 1 csipet sóval, beleforgatjuk a felaprított petrezselymet. A keveréket a palacsintákra simítjuk, és feltekerjük vagy kétszer félbehajtjuk őket.

Saláta illik hozzá.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A tonhalkrémes zabpalacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook