Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Almás palacsinta (xilittel) recept

Almás palacsinta (xilittel) recept

Az Almás palacsinta (xilittel) hozzávalói:
1 tojás
12 dkg barna liszt
2 dl tej 1,5 %-os
1 evőkanál olaj
20 dkg savanyú alma
őrölt fahéj
2-3 evőkanál xilit


Az Almás palacsinta (xilittel) elkészítési módja:
Habosra keverjük a tojást a tejjel, liszttel és az olajjal, annyi szódavizet adva hozzá, hogy tejföl sűrűségű tésztát kapjunk. Ízesítjük kevés őrölt fahéjjal, és a tésztába reszeljük a megtisztított almát. Előmelegített teflon bevonatú palacsintasütőben kicsit vastagabb palacsintákat sütünk úgy, hogy az első palacsinta sütésekor olajjal megkenjük az edény alját. A kisült palacsintákat négyfelé hajtogatjuk, tetejüket megszórjuk fahéjjal összekevert édesítőporral. Melegen fogyasztjuk. Tálalhatjuk úgy is, hogy a tortaszerűen egymásra csúsztatott palacsintákat szórjuk meg a fahéjas édesítővel, majd cikkeket vágva belőle szervírozzuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


Az almás palacsinta (xilittel) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook