Mákos csók recept

A Mákos csók hozzávalói:
18 dkg vaj
6 dkg cukor
24 dkg liszt
kevés rum
1/2 citrom leve
kevés cukros tej
1 tojás
mazsola
darált mák
tojássárgája
esetleg mogyoró


A Mákos csók elkészítési módja:
18 dkg habosra kevert vajból, 6 dkg cukorból és 24 dkg lisztből tésztát gyúrunk. Ha nehezen akar összeállni, kevés rummal, vagy l/2 citrom levével segíthetünk rajta. Vékonyra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A kis korongokat megkenjük cukros tejben főtt, 1 tojással és mazsolával elkevert máktöltelékkel. 2-2-t összeragasztunk, a tetejüket megkenjük tojássárgájával, mindegyiknek a közepére 1-1 szem mogyorót vagy mazsolát helyezünk és mérsékelt tűzön, lassan megsütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mákos csók elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook