Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Bécsi töltött fánk recept

Bécsi töltött fánk recept

A Bécsi töltött fánk hozzávalói:
50 dkg liszt
8 dkg cukor
4 dkg élesztő
8 dkg olvasztott vaj vagy margarin
1 tojás és 3 tojás sárgája
2,5 dl tej
1 evőkanál rum
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
töltéshez barack lekvár


A Bécsi töltött fánk elkészítési módja:
A lisztet elkeverjük a sóval és meleg helyre állítjuk. Az élesztőt belemorzsoljuk 1,5 dl langyos tejbe, melybe belekevertünk egy kávéskanál cukrot és felfuttatjuk (kb 15 perc). A vajat felolvasztjuk, elkeverjük a rummal, a vaníliás cukorral, a tojással, a 3 tojás sárgájával és a maradék cukorral. Ha az élesztőnk felfutott hozzáadjuk a liszthez beleöntjük a margarinos keveréket és alaposan kidolgozzuk, közben a maradék tejet is hozzá adagoljuk. Akkor jó a tészta, ha fényes a teteje. Lisztezett deszkára borítva letakarjuk és hagyjuk megkelni a duplájára (bb. 30 perc), majd kisujjnyi vékonyra nyújtjuk. 7 cm-es pogácsaszaggatóval a tészta felét bejelöljük, de nem szaggatjuk ki, a másik felét 6 cm-es pogácsaszaggatóval (ha nincs üvegpohárral) kiszaggatjuk. Ebből a mennyiségből kb. 20 kijelölt és 20 kiszaggatott db lesz. A karikák közepére teszünk egy kávéskanál baracklekvárt, ráfektetjük a kiszaggatott karikákat, kissé megnyomkodjuk a széleit és újra kiszaggatjuk a kisebbik szaggatóval, majd letakarva 20-25 percet hagyjuk kelni, majd bő meleg nem forró olajban kisütjük. A tésztát mindig a tetejével lefelé tesszük az olajba és fedőt rakunk rá. Sütési idő kb. 3 perc, majd a fedőt levéve megfordítjuk és a másik felét is aranybarnára sütjük kb. 2 perc. Szűrőkanállal tálcára szedjük melyet előtte kibéleltünk kéztörlő papírral, hogy a felesleges olajat felszívja, majd porcukorral meghintjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bécsi töltött fánk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook