Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Spenótos diós-lila hagymás céklasaláta recept

Spenótos diós-lila hagymás céklasaláta recept

Elkészítési idő 45 perc

A Spenótos diós-lila hagymás céklasaláta hozzávalói:
80 dkg cékla
10 dkg lila hagyma
20 dkg savanykás alma
10 dkg spenót
10 dkg dió
6 evőkanál borecet
10 evőkanál olívaolaj
1-1 kiskanál só és porcukor
1 kiskanál köménymag
ízlés szerint őrölt fekete bors és csipetnyi só


A Spenótos diós-lila hagymás céklasaláta elkészítési módja:
A megmosott céklát köménymaggal és kevés sóval ízesített vízben puhára főzzük . Egy mélyebb tálban sót és porcukrot oldódásig keverünk a borecetben, majd apránként hozzáadjuk az olajat, ízlés szerint borsozzuk. (A mártás készítésénél fontos a sorrend, mert a só és a cukor nem oldódik az olajban.) A karikára vágott hagymát a mártásba forgatjuk, lefedjük. A diót 6-8 szép szem kivételével durvára vágjuk. A leszűrt céklát meghámozzuk, hűlni hagyjuk, majd kis kockákra vágjuk. A meghámozott almát is kockákra vágjuk,és ezután és a céklával, az aprított dióval együtt a hagymás mártáshoz adjuk. A megtisztított, megmosott spenótot szárazra törölgetjük, egy lapos tálra terítjük, ráhalmozzuk a salátát és a félretett diószemekkel díszítjük. Különleges előétel; vajas pirítóssal kínálhatjuk.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A spenótos diós-lila hagymás céklasaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook