Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Tejszínes spenótfőzelék sajtgolyóval recept

Tejszínes spenótfőzelék sajtgolyóval recept

A Tejszínes spenótfőzelék sajtgolyóval hozzávalói:
A főzelékhez:

60 dkg spenót

1 ek olaj
1 fej vöröshagyma
őrölt fehér bors
őrölt szerecsendió
3 dl tej
4 dl főzőtejszín
1 1/2 ek étkezési keményítő

A sajtgolyóhoz:

12 dkg füstölt sajt
12 dkg trappista sajt
2 db tojás
10 dkg liszt
olaj a sütéshez


A Tejszínes spenótfőzelék sajtgolyóval elkészítési módja:
A spenótot leszárazzuk, a leveleket váltott vízben megmossuk, majd puhára főzzük őket lobogó, sós vízben. Azután leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, lecsepegtetjük, kinyomkodjuk belőlük a felesleges nedvességet, és félrerakjuk. Az olajat felforrósítjuk, és üvegesre pároljuk rajta a megtisztított, felkockázott hagymát. Megforgatjuk rajta a spenótleveleket, majd egy kevés sóval, borssal és őrölt szerecsendióval ízesítjük. Ezután felöntjük a tejjel, továbbá a tejszínnel, és az egészet összeforraljuk. Végül egy kevés hideg vízzel simára kevert étkezési keményítővel besűrítjük a főzeléket. A sajtgolyókhoz a kétféle, lereszelt sajtot kikeverjük a tojásokkal. Apránként beledolgozunk annyi lisztet, hogy formázható állagú masszát kapjunk. Nedves kézzel 10-12 db golyót formázunk belőle, és bő, forró olajban kisütjük őket. Ezzel tálaljuk a spenótfőzeléket.


Kategória: Főzelékek receptjei


A tejszínes spenótfőzelék sajtgolyóval elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook