Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Galyasági lacipecsenye 2 recept

Galyasági lacipecsenye 2 recept

Elkészítési idő 90 perc

A Galyasági lacipecsenye 2 hozzávalói:
a húshoz: 80 dkg sertéstarja
1 evőkanál só
1 evőkanál őrölt fekete bors
A páchoz: 2-3 evőkanál sertészsír
1 kiskanál őrölt fűszerpaprika
4 gerezd fokhagyma
A sütéshez: 35 dkg sertészsír
1 nagy fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma.


A Galyasági lacipecsenye 2 elkészítési módja:
A hússzeletek szélét bevagdossuk, enyhén klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tálkában megolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a reszelt fokhagymát. A páccal bekenjük a hússzeleteket, és lefedett edényben 4-5 órára hűtőbe tesszük. Elkészítésekor a sertészsírt felhevítjük edényben, - vagy bográcsban, esetleg tárcsán - és amikor kellően forró beledobjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Ez nagyon jó ízt ad a húsnak, de el is hagyható. Ha a hagymák sülni kezdenek beletesszük a hússzeleteket is. A forró zsírban előbb mindkét oldalát megforgatjuk, majd párszor megforgatva szép pirosra sütjük. Tetszőleges körettel, frissen tálaljuk. Nálunk jófajta hideg kovászos uborka és kovászos parasztkenyér illik hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A galyasági lacipecsenye 2 elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook