Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Galyasági lacipecsenye 2

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Galyasági lacipecsenye 2
Kategória:Húsételek
Hozzávalók:a húshoz: 80 dkg sertéstarja, 1 evőkanál só, 1 evőkanál őrölt fekete bors. A páchoz: 2-3 evőkanál sertészsír, 1 kiskanál őrölt fűszerpaprika, 4 gerezd fokhagyma. A sütéshez: 35 dkg sertészsír, 1 nagy fej vöröshagyma, 8 gerezd fokhagyma.
Elkészítés:A hússzeletek szélét bevagdossuk, enyhén klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tálkában megolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a reszelt fokhagymát. A páccal bekenjük a hússzeleteket, és lefedett edényben 4-5 órára hűtőbe tesszük. Elkészítésekor a sertészsírt felhevítjük edényben, - vagy bográcsban, esetleg tárcsán - és amikor kellően forró beledobjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Ez nagyon jó ízt ad a húsnak, de el is hagyható. Ha a hagymák sülni kezdenek beletesszük a hússzeleteket is. A forró zsírban előbb mindkét oldalát megforgatjuk, majd párszor megforgatva szép pirosra sütjük. Tetszőleges körettel, frissen tálaljuk. Nálunk jófajta hideg kovászos uborka és kovászos parasztkenyér illik hozzá.
Elkészítési idő:90 perc
Felvitte:varbóc, 2018-01-11, 19:32