Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Mézes tekercs, kókuszos-mascarponés krémmel

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Mézes tekercs, kókuszos-mascarponés krémmel
Kategória:UPDATE diétás ételek
Hozzávalók:6 db tojás
5 ek xilit
3 ek diabetikus méz
6 ek barna liszt
1 csomag sütőpor
A krémhez:
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg xilit
25 dkg mascarpone
10 dkg kókuszreszelék
A bevonathoz:
15 dkg fehér diabetikus csokoládé
1 ek étolaj
5 dkg csokoládé
1 tk étolaj
Elkészítés:A tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojás sárgákat a xilittel felverjuk,hozzáadjuk az olvasztott diabetikus mézet majd a sütőporral elkevert barna lisztet is. Egy fakanállal apránként belekeverjük a tojásfehérje kemény habját. 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Ha megsült, egy konyharuhára borítjuk,majd feltekerjük.
Amikor kihűlt megtöltjük a krémmel. A pudingport a xilittel, tejjel elkeverjük és felfőzzük. Miután kihűlt kihabosítjuk a mascarponéval és a kókuszreszeléket hozzákeverjük. A fehér csokit az étolajjal mikróban felolvasztjuk és bevonjuk vele a tekercset. A tejcsokoládét az étolajjal felolvasztjuk, simára keverjük. A rolád tetején egy csíkban rákanalazzuk. Egy fogpiszkálóval a fehér csokoládéba húzzuk.
Tanácsok:sima cukorral is elkészíthető.
Felvitte:Emy 35, 2018-01-11, 19:13