Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Zelleres burgonyapürépüré recept

Zelleres burgonyapürépüré recept

A Zelleres burgonyapürépüré hozzávalói:
80 dkg bugonya
20 dkg zellergumó
4 dl tej

30 g vaj
szerecsendió
1 cs.petr. zöld vagy zeller zöld


A Zelleres burgonyapürépüré elkészítési módja:
A zellert, és a krumplit meghámozzuk, megmossuk, és mindkettőt 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Felöntjük a hideg tejjel , ízlés szerint sózzuk, és fedő nélkül (erősen habzik, könnyen kifut a tej!), gyakran megkeverve 15-18 percig, vajpuhára főzzük – a leve teljesen elfő! Krumplinyomón áttörjük a zeller-krumpli kevréket, hozzáadjuk a vajat, ízlés szerint sót és frissen reszelt szerecsendiót, végül habosra keverjük, és mélyebb tálba szedjük. Tetejét megszórjuk vágott petrezselyemmel vagy zellerzöldjével. Sültek és rántott húsok kíváló körete.


Kategória: Köretek receptjei


A zelleres burgonyapürépüré elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook