Név: | Tepsis fasírt |
Kategória: | Húsételek |
Hozzávalók: | 2 szikkadt zsemle
2 közepes fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kg darált hús
2 tojás
2 kávéskanál pirospaprika
só
bors
majoránna
2+3 evőkanál olaj
15-20 dkg reszelt sajt |
Elkészítés: | A zsemléket beáztatjuk langyos vízbe, majd kinyomkodjuk. A hagymákat meghámozzuk, finomra vágjuk (a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk). Összedolgozzuk a darált hússal, a zsemlékkel, a tojásokkal, a pirospaprikával, ízlés szerint sóval, borssal és majoránnával. Egy kb. 25x35 cm-es tepsit kikenünk 2 evőkanál olajjal, belesimítjuk a masszát, a tetejét is megkenjük olajjal, és 210 fokon 25 percig sütjük. Közben lereszeljük a sajtot (én nagyobb lyukú reszelőn szoktam). 25 perc elteltével kivesszük a tepsit, a fasírtot megszórjuk a sajttal, és a 200 fokra visszakapcsolt sütőben még 20 percig sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, kockákra vágjuk, és zöldsalátával tálaljuk. Hidegen is finom. |
Felvitte: | csorieva, 2018-01-09, 08:29 |
|
|