Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Almás-pudingos kekszes szelet

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Almás-pudingos kekszes szelet
Kategória:Sütemények, édességek
Hozzávalók:50 dkg háztartási keksz
1,2 kg savanykás alma tisztítva (idared)
1 tk őrölt fahéj
12 dkg kristálycukor
1 ek mazsola
4 csomag vanília pudingpor
2 ek citromlé
15 dkg étcsokoládé
Elkészítés:Egy nagyobb méretű, magas falú tepsi vagy tál alját kirakjuk háztartási keksszel.

A meghámozott, apróbb darabokra vágott almát egy edénybe beletesszük, felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a kristálycukrot, a fahéjat, a citromlét és a mazsolát, majd felforraljuk.

Közben a 4 csomag pudingot kevéske vízzel csomómentesre keverjük, és miután felforrt az alma, óvatosan kevergetve besűrítjük vele.

A sűrű almás masszát ráöntjük a kekszekre, és egyenletesen elsimítjuk. A tetejét még forrón kirakjuk keksszel.

Felolvasztjuk az étcsokoládét, és bevonjuk vele a kekszeket.

Apró cukorkákkal díszíthetjük. 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük, azután fogyasztható.
Elkészítési idő:60 perc
Felvitte:turkkati, 2018-01-08, 08:13