Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás körtés kalácspuding recept

Almás körtés kalácspuding recept

Az Almás körtés kalácspuding hozzávalói:
40 dkg maradék kalács
4 dkg vaj + a tál kikenéséhez
1 körtenagyob)
1 alma
1/2 citrom
2 tojás
4 ek barnacukor
1 cs.vaníliás cukor
2.5 dl tej
1 dl habtejszín
porcukor


Az Almás körtés kalácspuding elkészítési módja:
Pirítsuk meg a felkockázott kalácsot a felforrósított vajon.A körtét és az almát hámozzuk meg,magozzuk ki és szeleteljük fel,majd locsoljuk meg a citrom levével. Habosítsuk fel a tojásokat a kétféle cukorral,és a meglangyosított tej és tejszín keverékével. Egy kivajazott jénai tálban osszuk el a pirított kalácsot,majd önstsük rá a tojásos keveréket. Rakjunk rá 1 sor körtét mellé 1 sor almát,így fedjük be az egészet. Süssük 200 fokon kb 30 percig.Ha kész kicsit haggyjuk hűlni,porcukorral meghintve tálaljk..


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás körtés kalácspuding elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook