Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Medvehagymás túrókrémmel töltött gombafejek

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Medvehagymás túrókrémmel töltött gombafejek
Kategória:Zöldséges ételek
Hozzávalók:50 dkg gomba
20 dkg túró
5 dkg sajtkrém
1 csípet só
1 csipet őrölt bors
1 csokor medvehagyma levél
5 dkg gépsonka
10 dkg reszelt sajt
2 ek étolaj
Elkészítés:A gombák tönkjét kiemeljük, és félretesszük.
A fejeket folyó víz alatt átmossuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni.
Egy közepes tepsit kikenünk kevés olajjal, és belefektetjük a kalapokat. Meghintjük sóval.
A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet, és apróra vágjuk.
A túrót egy villával jól áttörjük, hozzáadjuk a sajtkrémet, meghintjük a sóval, borssal, hozzáadjuk a medvehagymát, és alaposan összeforgatjuk. A gombákat megtöltjük a fűszeres túrókrémmel.
A sonkaszeleteket kisebb darabokra vágjuk, a fűszeres túróra rakjuk. Meghintjük kevés reszelt sajttal.
A tepsit alufóliával befedjük, és előmelegített sütőben, 10 percig, sütjük majd a fóliát levéve, további 15 percet pirítjuk.
Melegen, friss salátával, esetleg párolt rizzsel kínáljuk.
Felvitte:ronka, 2018-01-06, 21:40