Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Vörösboros csülökgulyás recept

Vörösboros csülökgulyás recept

A Vörösboros csülökgulyás hozzávalói:
1 kisebb füstölt csülök
50 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, kelkáposzta, gomba)
10 dkg vöröshagyma
1 dkg fűszerpaprika
0,5 dl olaj
2 dkg natúr reszelt torma
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor zellerzöld
2 dl száraz vörösbor
2 dkg liszt
1 tojásból készített csipetke


A Vörösboros csülökgulyás elkészítési módja:
A füstölt csülköt előző nap hideg vízbe áztatjuk. Másnap az áztatólevet leöntjük róla, és 2 liter vízbe tesszük. Ha felforrt, kis lángon addig főzzük, amíg annyira megpuhul, hogy a csontot ki tudjuk venni belőle. Levéből kivéve, éles késsel, rostjaira merőleges kockákra vágjuk, a levet félretesszük. Az összes zöldséget vékony hasábokra vágjuk. A hagymát finomra metéljük, olajon megfonnyasztjuk, rátesszük a zöldséget, és néhány percig pirítjuk, majd gyorsan elkeverjük benne a pirospaprikát, és felöntjük a csülök főzőlevével. Ha a zöldség megfőtt, a lisztet simára keverjük a borral, és a forrásban lévő levest behabarjuk vele. Beletesszük a csülökkockákat. Épp csak egyet forralunk rajta, majd beleszórjuk a finomra metélt petrezselyemzöldet és a zellerleveleket. A levest tálaláskor a csipetkére és a natúr reszelt tormára merjük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A vörösboros csülökgulyás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook