Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mézes-mustáros tarja recept

Mézes-mustáros tarja recept

Elkészítési idő 80 perc

A Mézes-mustáros tarja hozzávalói:
8 szelet sertéstarja
8 gerezd fokhagyma
2 evőkanál mustár
2-3 csapott evőkanál méz
1 kiskanál morzsolt majoránna
Ízlés szerint: só
őrölt fekete bors
őrölt kömény
csipetnyi morzsolt csombor (borsikafű)


A Mézes-mustáros tarja elkészítési módja:
A tarjaszeleteket besózzuk, majd a zúzott fokhagymából, mustárból, mézből, majoránnából, borsból és őrölt köményből készült páccal egyenletesen, vékonyan bekenjük, és a hűtőben 2 órán át állni hagyjuk. Tepsibe rakjuk és 2 dl vizet aláöntünk, majd alufóliával lefedve kb 40 percig sütjük 200 C fokon, de félidőnél megfordítjuk a tarjaszeleteket. A sütési idő letelte után az alufóliát levéve, 180 C fokon tovább sütjük úgy, hogy a szeletek mindkét oldala szép piros legyen. Körete lehet sült burgonya, vagy hagymás burgonya, esetleg burgonyapüré.


Kategória: Húsételek receptjei


A mézes-mustáros tarja elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook