Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Epres diótorta recept

Epres diótorta recept

Az Epres diótorta hozzávalói:
6 tojás
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió
10 dkg liszt
egy fél citrom reszelt héja
egy vaníliás cukor
60 dkg eper
4 evőkanál vágott dió
1 evőkanál kristálycukor
1 csipetnyi fahéj


Az Epres diótorta elkészítési módja:
Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk. Az epret megmossuk, a szárát leszedjük, félbevágjuk. A szobahőmérsékletű vajat a szitált porcukor felével és a vaníliás cukorral habosra keverjük; egymás után belekeverjük a tojássárgákat, majd ismét habosra keverjük. A tojásfehérjét a porcukor másik felével kemény habbá verjük és belekeverjük a sárgájába; végül belekeverjük a citromhéjat, a diót és a lisztet is. A masszát a tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk; megszórjuk vágott dióval, kristálycukorral és fahéjjal, majd sűrűn beterítjük a félbevágott eprekkel úgy, hogy a vágott felük legyen fölfelé. A tésztát előmelegített sütőben, 180 fokon kb egy órát sütjük. Amikor a tűpróba szerint megsült, kivesszük a sütőből és a tepsiben hagyjuk kihűlni. Ezután óvatosan kiemeljük belőle és hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epres diótorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook