Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Narancsos palacsinta karamellöntettel recept

Narancsos palacsinta karamellöntettel recept

A Narancsos palacsinta karamellöntettel hozzávalói:
25 dkg liszt
1 db tojás
4 dkg vaj (olvasztva lehűtve)
csipet só
csipet cukor,
őrölt vaníliarúd
1/2 db narancs reszelt héja
2 dl tej
2 dl ásványvíz
Töltelék:
birsalmadzsem

A karamellöntethez:
2-3 ek kristálycukor
1 tk víz
1/2 db narancs leve
10-12 db aprított mandula (elhagyható)
1-2 tk vaj


A Narancsos palacsinta karamellöntettel elkészítési módja:
Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az egész tojást, és a még folyós vajat. Folyadék hozzáadásával sima, csomómentes, közepesen sűrű masszává dolgozzuk. Sózzuk, cukrozzuk, belereszeljük a narancs héját, ízesítjük az őrölt vaniliával. Szükség esetén még hígitjuk, majd pihentetjük 30 percig. A palacsintasütőt felforrósítjuk, kenőtollal megkenjük, és a palacsintákat, hagyományos módon világos színűre sütjük. Az öntethez lábasban kevés víz vagy narancslé hozzáadásával karamellizáljuk a cukrot, majd forró vízzel felöntve és a vaj, mandula hozzáadásával közepesen sűrű öntetet készítünk. Tálaláskor a palacsinta felére rakjuk a dzsemet, majd háromszögletűre hajtjuk, leöntjük a forró öntettel.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A narancsos palacsinta karamellöntettel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook