Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Karajba zárt csülök recept

Karajba zárt csülök recept

A Karajba zárt csülök hozzávalói:
1 csontozott füstölt csülök
9-10 szelet karaj
20 szelet bacon
1 nagy vöröshagyma
2 evőkanál mustár
300-400 g reszelt sajt
2 tojás
liszt


A Karajba zárt csülök elkészítési módja:
A csülköt előző este vízben főzzük puhára, kb. 1,5 óra alatt. Mikor langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra. A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdinszteljük. A csülköt a hagymát és a mustárt összekeverjük és egy zárható dobozban hűtőbe tesszük. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és szintén hűtőbe tesszük. Másnap a sütőt 180 fokra előmelegítjük Egy őzgerinc formát kibéleljük baconnal, úgy hogy a szélén túllógjon, ezt majd a tetejére hajtjuk a végén. Beleszórunk egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel kibéleljük a formát. Újra sajtot szórunk rá, majd az előző nap elkészített csülök töltelékkel jól megtömjük. Ismét sajt jön, majd a maradék tojásba, lisztbe forgatott, karaj. Megint sajt, amire ráhajtogatjuk a lelógó bacon szeleteket, és a maradék baconnal a hiányzó részeket is befedjük. Gáztepsibe helyezzük az őzgerincformát, hogy ha sülés közben kifolyna a leve akkor legyen mi felfogja. 180 fokon, kb. 1 óra alatt pirosra sütjük, majd kivesszük, a gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csülkös rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra sütjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A karajba zárt csülök elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook