Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Erdélyi flekken öntettel recept

Erdélyi flekken öntettel recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Erdélyi flekken öntettel hozzávalói:
1,5 kg sertéskaraj (vagy tarja,lapocka)
2-3 nagyobb fej vöröshagyma
kb
5 cl száraz fehérbor só
fűszerpaprika
A páchoz: 3-4 gerezd fokhagyma
őrölt bors,só,olaj.


Az Erdélyi flekken öntettel elkészítési módja:
Először pácot készítünk: az olajat elkeverjük az összetört fokhagymával,a sóval, és a borssal. A húst 1 cm vastag szeletekre vágjuk,a vastagabb részeket kissé megveregetjük majd a szeletek mindkét oldalát bekenjük a páccal. bekenjük az olajos páccal. A bepácolt szeleteket megrakjuk hagymaszeletekkel, fehérbort öntünk alá és rá, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük. Sütés előtt a hagymaszeleteket leszedjük, a húsokat beolajozott forró rostélyra helyezve kisütjük. Fokhagyma mártással és kovászolt parasztkenyérrel kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


Az erdélyi flekken öntettel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook