Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Torjai májszelet sütve recept

Torjai májszelet sütve recept

Elkészítési idő 60 perc

A Torjai májszelet sütve hozzávalói:
50 dkg sertésmáj
8 dkg füstölt szalonna
1 mokkáskanál morzsolt majoránna
3 evőkanál liszt
1 mokkáskanál frissen tört fekete bors

A sütéshez: napraforgó olaj.


A Torjai májszelet sütve elkészítési módja:
A megmosott és letörölgetett májat nagyon vékony, féltenyérnyi szeletekre vágjuk, a füstölt szalonnát pedig hajszálvékonyra metéljük. Két májszelet közé helyezünk egy füstölt szalonnát, hústűvel összetűzzük, és a fűszerekkel elkevert lisztbe mártjuk. Felhevített olajon, közepes lángon megsütjük, majd lecsepegtetve meleg tálra helyezzük. Tálalás előtt a hústűket eltávolítjuk a májból. Bármilyen ecetes saláta és hagymás tört burgonya illik hozzá. Csak a tányéron sózzuk, ízlés szerint.


Kategória: Egytálételek receptjei


A torjai májszelet sütve elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook