Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Zabpelyhes sajtos rudak recept

Zabpelyhes sajtos rudak recept

A Zabpelyhes sajtos rudak hozzávalói:
30 dkg zabpehely
1 ek liszt
15 dkg vaj
15 dkg reszelt sajt
1,5 ek tejföl
5 dkg natúr ömlesztett sajt
1 tk sütőpor
2 tk só
1 ek őrölt paprika

a tetejére:
tojás
6 dkg reszelt sajt


A Zabpelyhes sajtos rudak elkészítési módja:
A zabpelyhet finomra darálom, majd hozzáadom a sütőport, a sót, a lereszelt sajtot, a puha vajat, a pirospaprikát, a tejfölt és az ömlesztett sajtot. Az egészet kézzel összedolgozom, majd egy evőkanál lisztet is hozzáadok, ha szükséges. 45 percet hűtőben pihentetem, majd egy lisztezett deszkán kinyújtom. Óvatosan dolgozzunk a tésztával, mert elég omlós. Tetszés szerinti nagyságú téglalapokra vágom, egy tepsire sorakoztatva megkenem a tetejüket tojással és megszórom sajttal. Előmelegített sütőben 20 percig sütöm 160-170 fokon.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A zabpelyhes sajtos rudak elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook