Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Cékla télire recept

Cékla télire recept

Elkészítési idő 120 perc

A Cékla télire hozzávalói:
2 kg cékla 7 dl víz
3 dkg só
4 dkg cukor
1,5 dl 10 %-os ecet
szemes bors
köménymag
torma szelet
1 mokkáskanál tartósítószer.


A Cékla télire elkészítési módja:
Készítésekor a céklát megmossuk és héjastól feltesszük főni.Addig főzzük, amíg majdnem puha lesz, ne főzzük túl. Közben a felöntőlé készítésekor a vízbe beleszórjuk a fűszereket,elkeverjük benne a tartósítószert is, majd felforraljuk. A céklákat meghámozzuk, felszeleteljük és az üvegekbe rakjuk. A forró felöntő lével az üvegeket felöntjük, a tormaszeletet rátesszük a céklákra és lezárjuk. Száraz dunsztban tesszük és ott hagyjuk kihűlni.

A céklák meghámozását megspórolhatjuk, ha a megfőtt céklát a főzőlében hagyjuk lehűlni. Ha a lé kézmeleg csak le kell dörzsöljük kézzel a hájaikat.


Kategória: Savanyúságok receptjei


A cékla télire elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook