Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Gundel-tokány recept

Gundel-tokány recept

A Gundel-tokány hozzávalói:
60 dkg bélszín
30 dkg libamáj
4-5 fej gomba
1 fej vöröshagyma
10 dkg zöldbab
10 dkg fehér spárga
10 dkg zöldborsó
2 dl vörösbor
3 tojás
olvasztott vaj; disznózsír, főzőtejszín
só, bors, majoranna


A Gundel-tokány elkészítési módja:
Felcsíkozzuk a bélszínt és a libamájat. Sertészsíron apróra vágott hagymát pirítunk. A gombákat vékonyra szeleteljük és jól lepirítjuk a hagymával. Sózzuk, borsot, majorannát és petrezselymet adunk hozzá. A zöldbabot összevágjuk és lobogó vízbe dobjuk. Sózzuk, kis cukrot adunk hozzá. Felszeljük a spárgát, a babhoz adjuk, végül a zöldborsót is betesszük a vízbe. Ha megpuhultak, leszűrjük a zöldségeket. Disznózsíron finomra vágott hagymát pirítunk, majd rádobjuk a bélszíncsíkokat, amiket előtte megborsoztunk. Ha alaposan lepirult sózzuk, majorannát adunk hozzá. Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a libamájat és a gombát, majd kb. 2 dl vörösborral dúsítjuk. Kicsit összeforraljuk, majd a zöldségeket is hozzáadjuk. 3 tojást keverőtálba ütünk, sózzuk. Kevés olvasztott vajat és tejszínt adunk hozzá, ezekkel habosra keverjük. Vízgőz fölé rakjuk és folyamatosan kevergetjük, amíg habkönnyűvé nem válik. Óvatosan összeforgatjuk a húsos raguval. Köretként rizst vagy szalmaburgonyát adhatunk.

Nem olcsó, nem is túl egyszerű, de mennyei fogás. Érdemes egy ünnepi hétvégére ezzel készülni.


Kategória: Húsételek receptjei


A gundel-tokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook