Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Velencei lasagne recept

Velencei lasagne recept

A Velencei lasagne hozzávalói:
10 dkg darált hús,
2 evőkanál olaj,
1 fej hagyma,
1 zeller,
1 sárgarépa,
1 gerezd fokhagyma,
1 kis doboz paradicsompüré,
10 dkg reszelt sajt,
1 dl tejföl,
1 kis ág rozmaring,
petrezselyem,
só,
bors,
6-8 palacsinta.


A Velencei lasagne elkészítési módja:
Az olajban nagy lángon megpirítjuk a húst, a reszelt hagymát, majd a reszelt zellert, a reszelt sárgarépát, és néhány percig együtt pirítjuk. Ezután tesszük bele a paradicsompürét, sót, borsot, az elkapart fokhagymát, a rozmaringot, az apróra vágott petrezselymet, és lefedve, kis lángon legalább 1 óra hosszat pároljuk. Addig megsütjük a palacsintát, és megreszeljük a sajtot. Lapos kerek tálra tesszünk egy palacsintát, és megkenjük a húsos mártással, meghintjük reszelt sajttal, majd ismét egy palacsinta következik, és így folytatjuk minden palacsintát megkenve, meghintve, végül az utolsó palacsintát megöntözzük tejföllel, megszórjuk sajttal, és a sütőben átsütjük, de nem pirítjuk.

orrás:
A Drótpostagalamb recepttára 98. könyv


Kategória: Egytálételek receptjei


A velencei lasagne elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook