Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fakanalas csokicsoda

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Fakanalas csokicsoda
Kategória:Sütemények, édességek
Hozzávalók:55 dkg sima liszt
20 dkg kristálycukor
20 dkg olvasztott vaj (vagy margarin)
4 tojás
2 dl tej
1 csomag sütőpor
csipet só
1 citrom reszelt héja

A mázhoz

25 dkg vaj
30 dkg porcukor
75 dkg cukrozatlan kakaópor
12 evőkanál tej
Elkészítés:A tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), majd hozzáadjuk az olvasztott (de kihűlt) vajat és a tejet, végül a sütőporral, csipet sóval és reszelt citromhéjjal elkevert lisztet. Kicsit sűrű tésztát kapunk, melyet beleegyengetünk a kivajazott/lisztezett tepsibe.

Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 13-15 perc alatt megsütjük – tűpróba!
A megsült süteménybe, amíg még forró, egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk (lehet elég sok helyen mélyedéseket nyomkodni, hogy utána jó sok helyen befolyjon a csokimáz – annál finomabb lesz).

Amíg hűl a süteményt, elkészítjük a mázat: a hozzávalókat egy tálban simára keverjük, majd összemelegítjük. Nem kell forralni, csak összemelegíteni! A mázat a sütemény tetejére öntjük és hagyjuk, hogy belefolyjon a lyukakba is.
Tanácsok:Hagyjuk dermedni és szeletelve tálaljuk.
Felvitte:cicaaa65, 2017-11-14, 04:37