Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Almás-gyömbéres csirkemell

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Almás-gyömbéres csirkemell
Kategória:Húsételek
Hozzávalók:1 kg csirkemellfilé
2 evőkanál olaj
4 alma
10 dkg mazsola
1 fej vöröshagyma
2,5 dl fehérbor vagy rozé
2 dl főzőtejszín
ízlés szerint frissen reszelt gyömbér vagy gyömbérpor
fél citrom reszelt héja

bors
5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:A félbevágott csirkemelleket hosszában is kettőbe vágjuk, majd a serpenyőben az olajon pár percig sütjük a húst.
Ezután a csirkemelleket egy közepes méretű tepsibe fektetjük, rátesszük a felkarikázott hagymát, majd fűszerezzük gyömbérrel, citromhéjjal, sóval, borssal.
A felszeletelet almákat elrendezzük a húson, hozzátesszük az előzőleg megmosott mazsolát, majd az egészet leöntjük a borral. Fólia alatt 3/4 - 1 órát sütjük közepes fokozaton.
Végül ráöntjük a tejszínt (ehhez is lehet adni 1/2 dl bort, ha túl sűrű lenne a tejszín), sajtot reszelünk rá, és addig sütjük, amíg a sajt pirulni kezd a tetején.
Tanácsok:Köretként párolt rizst szoktam készíteni. A gyömbérrel óvatosan bánjunk, mert a friss gyömbérnek erőteljes íze van
Felvitte:csorieva, 2017-11-13, 08:07