Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Almás-gyömbéres csirkemell recept

Almás-gyömbéres csirkemell recept

Az Almás-gyömbéres csirkemell hozzávalói:
1 kg csirkemellfilé
2 evőkanál olaj
4 alma
10 dkg mazsola
1 fej vöröshagyma
2,5 dl fehérbor vagy rozé
2 dl főzőtejszín
ízlés szerint frissen reszelt gyömbér vagy gyömbérpor
fél citrom reszelt héja

bors
5 dkg reszelt sajt


Az Almás-gyömbéres csirkemell elkészítési módja:
A félbevágott csirkemelleket hosszában is kettőbe vágjuk, majd a serpenyőben az olajon pár percig sütjük a húst. Ezután a csirkemelleket egy közepes méretű tepsibe fektetjük, rátesszük a felkarikázott hagymát, majd fűszerezzük gyömbérrel, citromhéjjal, sóval, borssal. A felszeletelet almákat elrendezzük a húson, hozzátesszük az előzőleg megmosott mazsolát, majd az egészet leöntjük a borral. Fólia alatt 3/4 - 1 órát sütjük közepes fokozaton. Végül ráöntjük a tejszínt (ehhez is lehet adni 1/2 dl bort, ha túl sűrű lenne a tejszín), sajtot reszelünk rá, és addig sütjük, amíg a sajt pirulni kezd a tetején.

Köretként párolt rizst szoktam készíteni. A gyömbérrel óvatosan bánjunk, mert a friss gyömbérnek erőteljes íze van


Kategória: Húsételek receptjei


Az almás-gyömbéres csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook