Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Csirkefalatok krémsajtos bundában

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Csirkefalatok krémsajtos bundában
Kategória:Húsételek
Hozzávalók:1 kg csirkemell filé
1 csapott kávéskanál só
0,5 kávéskanál őrölt bors

2 közepes tojás
12 dkg krémsajt
0,5 dl olaj
1 nagy csipet só
30 dkg liszt
2,8 dl tej

sütéshez 7 dl olaj
Elkészítés:A csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.
A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli.
A húsokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj.
A csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba tesszük. Így nem állnak össze, hanem egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.

Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Tanácsok:Érdemes több adagban sütni és a közben lecsöpögő tésztabuborékokat kihalászni az olajból, hogy ne ragadjon rá a következő adagra.
Felvitte:syria, 2017-11-13, 07:44