Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Klasszikus lencsefőzelék recept

Klasszikus lencsefőzelék recept

A Klasszikus lencsefőzelék hozzávalói:
50 dkg közepes magvú lencse
2 babérlevél
1 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj, pirospaprika, só, bors
7-8 dkg liszt


A Klasszikus lencsefőzelék elkészítési módja:
A főzés előtt pár órára beáztatott lencsét babérlevéllel felrakjuk főzni. Elkészítjük rántást: a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, olajon megdinszteljük, hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd a liszttel aranyszínűre pirítjuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát és a rántást finoman adagolva belekeverjük a főzelékbe és jól felforraljuk.


Kategória: Főzelékek receptjei


A klasszikus lencsefőzelék elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook