Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Sonkával töltött sajtos krumplis muffin

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Sonkával töltött sajtos krumplis muffin
Kategória:Egytálételek
Hozzávalók:A tésztához

15 dkg finomliszt
5 dkg burgonyapehely
10 dkg reszelt sajt
1 dl tejföl
1 dl tej
1 db tojás
0.5 teáskanál cukor
3 ek napraforgó olaj
0.5 tasak instant élesztő
só ízlés szerint

A töltelékhez

10 dkg füstölt tarja
1 teáskanál mustár
1 ek tejföl
0.5 ek vaj
1 kis db vöröshagyma
fekete bors ízlés szerint
só ízlés szerint
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés:A tészta:

Összekeverjük a lisztet a burgonyapehellyel.
A langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a lisztes keverékhez adjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt sajt felét, a tojást és az olajat. Az egészet jól összedolgozzuk, majd pihenni hagyjuk, amíg elkészítjük a tölteléket.

A töltelék:

Az apróra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a darált vagy egészen apróra vágott tarját. Kissé megpirítjuk, aztán mustárral, sóval, borssal ízesítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a tejfölt.
A muffinformát kapszlikkal béleljük vagy zsiradékkal kikenjük. Félig töltjük a tésztával, majd rátesszük a tölteléket, végül befedjük a maradék tésztával. A tetejét a maradék reszelt sajttal megszórjuk.
A sütőt 200 fokra melegítjük, amíg melegszik (kb. 15 perc) a tésztát langyos helyen kelesztjük.
A tésztát 5 percig 200 fokon sütjük, majd visszavesszük a hőfokot 150 fokra, és további 15 percig sütjük.
Felvitte:cicaaa65, 2017-11-11, 16:51