Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fokhagymás sült oldalas recept

Fokhagymás sült oldalas recept

Elkészítési idő 120 perc

A Fokhagymás sült oldalas hozzávalói:
1 kg sertésoldalas
1 fakanálnyi sertészsír
15-20 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint: só
frissen őrölt fekete bors.


A Fokhagymás sült oldalas elkészítési módja:
A húst a csontok között tetszés szerinti darabokra vágjuk, majd alaposan megsózzuk, és frissen őrölt fekete borssal jól meghintjük. A sütőtepsit kikenjük sertészsírral, majd belerakjuk a húsokat és a fokhagyma gerezdeket félbe vágva, a húsdarabok közé szórjuk. A sütőt 210 °C-ra előmelegítjük. Betesszük a tepsit, és a húsok mindkét oldalát egyszer megfordítva kb 45 perc alatt megpirítjuk. Ezután alufóliával lefedjük, amit alaposan a tepsi szélére nyomkodunk és a tepsit visszatesszük a sütőbe. A hőfokot 190 fokra állítjuk és kb egy óra alatt a húsokat omlós puhára sütjük. Friss házi kenyérrel, salátával vagy savanyúsággal kináljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A fokhagymás sült oldalas elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook