Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Csirkemell bakonyiasan

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Csirkemell bakonyiasan
Kategória:Húsételek
Hozzávalók:20 dkg szeletelt bacon
4 szelet csirkemellfilé
30 dkg barna csiperke
3 dl tejföl
só, bors, őrölt pirospaprika
1 evőkanál liszt
1 evőkanál mangalicazsír
szárított vargánya
Elkészítés:A zsíron a megtisztított és felszeletelt gombát megfuttatom, majd fedő alatt 20 percig párolom. Amíg a gomba párolódik, egy őzgerincformát kibélelek a szalonnával (a szeleteket keresztben egymás mellé fektetem úgy, hogy a forma mindkét oldaláról kívül lelógjon), és 2 szelet csirkemellet helyezek a forma alján a szalonnára. A húst enyhén sózom, alaposan borsozom, és vargánya keveréket őrölök rá. A gombához adom az őrölt pirospaprikát, összekeverem, majd szétterítem az őzgerincformába fektetett húson. Erre teszem a másik két szelet csirkemellet.
A tejfölt kikeverem a liszttel, ráöntöm a húsra, majd a szalonna szeleteket ráhajtom. Fóliával lefedem, és 45-50 percre előmelegített sütőbe teszem. Ezután a fóliát eltávolítom, és a formát visszateszem a sütőbe. Amikor a szalonna megpirul, elkészült az étel. Galuskával vagy párolt rizzsel tálalom, de hidegen fogyasztva is kiváló.
Felvitte:syria, 2017-11-06, 07:43