Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Palacsintatorta húsos-zöldséges töltelékkel recept

Palacsintatorta húsos-zöldséges töltelékkel recept

A Palacsintatorta húsos-zöldséges töltelékkel hozzávalói:
Palacsinta:

20 dkg liszt
2 tojás
1 mk só
egy nagy csipet őrölt fehér bors
4-5 dl szénsavas ásványvíz
2 ek olaj (+ a sütéshez)

Húsos-zöldséges töltelék:

50 dkg darált sertéscomb
1 fej lilahagyma
2 sárgarépa
1 paszternák
15 dkg zöldborsó
20 dkg gouda sajt
4 ek tejföl

őrölt fehér bors
2 tk ételízesítő
5 dkg vaj
2 ek olaj

Tejfölös öntet:

2 dl tejföl (20 %-os)
1 tojás

egy csipet őrölt fehér bors
kisebb csokor snidling
10 dkg sajt a tetejére


A Palacsintatorta húsos-zöldséges töltelékkel elkészítési módja:
A tojásokat üssük fel egy tálba, keverjük hozzá a sót, a borsot, majd az ásványvíz kétharmad részét. Ezután adjuk hozzá a lisztet, majd keverjük csomómentesre. Keverés közben, adjuk hozzá az olajat és ha szükséges még, a maradék szénsavas ásványvizet is. A palacsintasütőt vékonyan olajozzuk ki, majd tegyünk bele kb egy merőkanállal a tésztából és mindkét oldalát süssük szép pirosra. A maradék palacsintatésztával is így járjunk el, majd tegyük félre ameddig elkészül a töltelék. A lilahagymát, a sárgarépát és a paszternákot pucoljuk meg, majd vágjuk fel mindegyiket apróra. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk kifehéredésig. Amikor a hús már kifehéredett ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd lefedve pároljuk kb 10 percig. Ezután vegyük le a fedőt és süssük zsírjára a húst, majd hűtsük ki. A zöldségeket és a zöldborsót enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra, majd szűrjük le. A kihűlt fűszeres húshoz adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett zöldségeket, a reszelt sajtot és a tejfölt, majd keverjük össze. Keverés közben kóstoljuk és ha szükséges ízesítsünk utána. A palacsintákat töltsük meg a töltelékkel, majd helyezzük egymás mellé egy 24 cm-es kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tortaformába. A tejfölhöz adjuk hozzá a tojást, az apróra vágott snidlinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és keverjük alaposan össze. Ezután egyenletesen csorgassuk rá a tortaformában lévő palacsintára, majd a tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra, majd a sütőből kivéve a formában hagyjuk hűlni.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A palacsintatorta húsos-zöldséges töltelékkel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook