Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Palacsintatorta húsos-zöldséges töltelékkel

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Palacsintatorta húsos-zöldséges töltelékkel
Kategória:Nassok, sós finomságok
Hozzávalók:Palacsinta:

20 dkg liszt
2 tojás
1 mk só
egy nagy csipet őrölt fehér bors
4-5 dl szénsavas ásványvíz
2 ek olaj (+ a sütéshez)

Húsos-zöldséges töltelék:

50 dkg darált sertéscomb
1 fej lilahagyma
2 sárgarépa
1 paszternák
15 dkg zöldborsó
20 dkg gouda sajt
4 ek tejföl

őrölt fehér bors
2 tk ételízesítő
5 dkg vaj
2 ek olaj

Tejfölös öntet:

2 dl tejföl (20 %-os)
1 tojás

egy csipet őrölt fehér bors
kisebb csokor snidling
10 dkg sajt a tetejére
Elkészítés:A tojásokat üssük fel egy tálba, keverjük hozzá a sót, a borsot, majd az ásványvíz kétharmad részét.

Ezután adjuk hozzá a lisztet, majd keverjük csomómentesre. Keverés közben, adjuk hozzá az olajat és ha szükséges még, a maradék szénsavas ásványvizet is.

A palacsintasütőt vékonyan olajozzuk ki, majd tegyünk bele kb egy merőkanállal a tésztából és mindkét oldalát süssük szép pirosra.

A maradék palacsintatésztával is így járjunk el, majd tegyük félre ameddig elkészül a töltelék.

A lilahagymát, a sárgarépát és a paszternákot pucoljuk meg, majd vágjuk fel mindegyiket apróra.

Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk kifehéredésig.

Amikor a hús már kifehéredett ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd lefedve pároljuk kb 10 percig. Ezután vegyük le a fedőt és süssük zsírjára a húst, majd hűtsük ki.

A zöldségeket és a zöldborsót enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra, majd szűrjük le.

A kihűlt fűszeres húshoz adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett zöldségeket, a reszelt sajtot és a tejfölt, majd keverjük össze. Keverés közben kóstoljuk és ha szükséges ízesítsünk utána.

A palacsintákat töltsük meg a töltelékkel, majd helyezzük egymás mellé egy 24 cm-es kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tortaformába.

A tejfölhöz adjuk hozzá a tojást, az apróra vágott snidlinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és keverjük alaposan össze.

Ezután egyenletesen csorgassuk rá a tortaformában lévő palacsintára, majd a tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra, majd a sütőből kivéve a formában hagyjuk hűlni.
Felvitte:Fanoli, 2017-11-05, 10:40