Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Gombakrém szendvicsekhez, pirítóshoz recept

Gombakrém szendvicsekhez, pirítóshoz recept

Elkészítési idő 45 perc

A Gombakrém szendvicsekhez, pirítóshoz hozzávalói:
20-25 dkg mezei vagy erdei gomba (májusi pereske, mezei szegfűgomba, stb.),
1 nagy fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
10 dkg vaj,
2 dl tejföl.
Ízlés szerint: só és petrezselyemzöld.


A Gombakrém szendvicsekhez, pirítóshoz elkészítési módja:
A gombát a vöröshagymával, fokhagymával és egy kevés sóval, a vaj felével megdinszteljük (keverjük, mert könnyen leég!). Hozzáadjuk a vaj maradékát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd botmixerrel krémesítjük, végül a tejföllel készre keverjük. Pirítós kenyéren tálaljuk.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A gombakrém szendvicsekhez, pirítóshoz elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook