Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott brokkoli bulgurral recept

Rakott brokkoli bulgurral recept

A Rakott brokkoli bulgurral hozzávalói:
1 fel vöröshagyma,
1-2 ek olíva olaj,
2 dl bulgur,
3,5-4 dl
víz,
só,
továbbá 1 fej brokkoli (kb. 400 g),
15 dkg kolbász,
6-6 dkg Pannónia és karaván sajt,
1 dl tejszín,
1 tojás


A Rakott brokkoli bulgurral elkészítési módja:
A brokkolit rózsáira szedtem, megmostam, majd kevés vízben egy kis citromlével együtt félig puhára (al dente) pároltam. Közben az olajon megdinszteltem az aprított hagymát, majd hozzáadtam a bulgurt, és egy kicsit pirítottam. Felöntöttem a vízzel, sóztam, majd forraltam rajta egyet. Forrás után visszavettem a tüzet takarékra, és fedő alatt puhára pároltam a gabonát. Közben a sajtokat lereszeltem, kikevertem a tejszínnel, és a tojással. Sóval ízesítettem. A kolbászt felkarikáztam. Egy tűzálló tál aljába öntöttem a bulgurt, erre helyeztem a brokkoli rózsákat, a kolbászszeleteket. A sajtos masszát egy evőkanál segítségével virág alakban helyeztem az ételre. 200 fokos sütőben 12-15 perc alatt készre sütöttem. Felülről olyan lett, mint egy pizza.


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott brokkoli bulgurral elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook