Miso leves recept

A Miso leves hozzávalói:
1 vöröshagyma,
1 sárgarépa,
1 petrezselyem,
1 karalábé,
1 10 cm bojtorján,
1 pár karika lótusz gyökér,
káposzta,
karfiol,
shiitake gomba,
1 kávékanál árpa miso személyenként.


A Miso leves elkészítési módja:
Félhold alakúra fölvágjuk az összes gyökér zöldséget. Lábas aljára rakjuk a föld alatt növő zöldségeket, utána a csíkokra felvágott wakemét, rá a föld fölött növő zöldségeket. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Megfőzzük, de közben nem kavargatjuk. Ha kész van, elzárjuk a tüzet, beletesszük a levessel elkevert misot, a tetejére petrezselyem zöldet rakjunk. A jó sorrend kedvező energiát biztosít.

Lehet más zöldségekkel is variálni de fontos, hogy 4 föld alatti és 4 föld fölötti zöldséget válasszunk.



(A wakame hosszú, vékony zöld tengeri növény (alga), levesekhez, salátákhoz, zöldségételekhez használják.

(Lótuszgyökér: A vízililiom gyökere, amelynek a külseje barna, belseje pedig üreges, piszkosfehér.
Jótékonyan hat a légzőszervekre, különösen a tüdőre. )

Árpa miso
A japán specialitás fehérjében, ásványi anyagokban, vitaminokban gazdag.
Összetétel: szója*, árpagyöngy* (40%), finomítatlan tengeri só (atlanti) víz, aspergillus orizae -*= ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.

Az ételt, amiben használjuk, tovább már ne sózzuk! Felbontás után hűtőszekrényben tároljuk és 2 héten belül fogyasszuk el!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A miso leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook