Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fahéjas-almás granola recept

Fahéjas-almás granola recept

A Fahéjas-almás granola hozzávalói:
2 db közepes alma
200 g zabpehely
50 g quinoa
20 g xilit
0.5 tk. só
1 tk. fahéj
0.5 tk. szegfűszeg
0.5 tk. szerecsendió
40 g mandula
30 g tökmag
20 g chia mag
20 g lenmag
20 g szezámmag
2 ek. olívaolaj
1 ek. rum
50 g víz


A Fahéjas-almás granola elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az almákat megmossuk, kimagozzuk, felkockázzuk és beletesszük az aprítóba. Hozzáöntjük a vizet, sót, édesítőt, fűszereket, olajat és a rumot, majd pürés állagúra aprítjuk. Ha ez kész, egy tálban összekeverjük a maradék hozzávalókkal, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, egyenletesen eloszlatjuk. 40 percig alul-felül sütéssel, majd az utolsó 5-7 percben légkeveréssel készre sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fahéjas-almás granola elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook