Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Serpenyős fűszeres csirkemell sok zöldséggel recept

Serpenyős fűszeres csirkemell sok zöldséggel recept

A Serpenyős fűszeres csirkemell sok zöldséggel hozzávalói:
4 főre
450 g csont nélküli, lebőrözött csirkemell
2; tk kurkuma
2; tk reszelt gyömbér

bors
1 ek római kömény
1 ek darált koriander
1 ek porcukor
1 köteg újhagyma
4 halványító zeller-szár
2 piros paprika
1 sárga paprika
175 g cukkini
175 g cukorborsó
2 ek olaj
1 ek citromlé
1 ek méz


A Serpenyős fűszeres csirkemell sok zöldséggel elkészítési módja:
1.A kurkumát, gyömbért, sót, borsot, koriandert és porcukrot egy tálban kavarjuk jól össze. 2.A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, falatnyi darabokra vágjuk, majd keverjük össze a fűszerkeverékkel, és tegyük félre. 3.Az újhagymát, zellert megpucoljuk, megmossuk, és a megmosott paprikával együtt 5 cm hosszú csíkokra vágjuk. 4.A cukkinit és a cukorborsót megmossuk, lecsepegtetjük. A cukkinit vékony szeletekre vágjuk, a cukorborsónál a végeit levágjuk. 5.Egy serpenyőben vagy wokban felforrósítjuk az olajat. Rátesszük a húst, aranysárgára sütjük, majd kiszedjük, és melegen tartjuk. 6.A serpenyőben maradt zsiradékban a zellert, paprikát, cukkinit, újhagymát állandó kavarás mellett kb. 5 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a cukorborsót, és további 5 percig pároljuk. 7.Majd hozzáadjuk a húst, citromlével és mézzel ízesítjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A serpenyős fűszeres csirkemell sok zöldséggel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook