Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Füge-alma kompót recept

Füge-alma kompót recept

A Füge-alma kompót hozzávalói:
6 db alma
6 füge (friss vagy szárított)
1 citrom felszeletelve
1 csésze barnacukor
1 csésze víz
fahéj
szegfűszeg (kb. 6 db)


A Füge-alma kompót elkészítési módja:
Forraljuk fel a vízben a cukrot, adjuk hozzá a citromot és a fűszereket. Távolítsuk el az alma magházát, majd helyezzük az almákat serpenyőbe, majd vegyük körbe a fügékkel. Öntsük le a sziruppal. Lassú tűzön pároljuk, néha locsoljuk meg a főzőlével addig, amíg az alma meg nem puhul és a szirup be nem sűrűsödik. Tálaljuk egyesével az almákat tetejükön egy-egy fügével.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A füge-alma kompót elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook