Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás máktorta baracklekvárral töltve recept

Almás máktorta baracklekvárral töltve recept

Az Almás máktorta baracklekvárral töltve hozzávalói:
4 db tojás
1.2 dl olvasztott vaj
1 dl langyos víz
0.5 rúd vaníliarúd
6 db alma
10 dkg mazsola
kevés rum
15 dkg cukor
5 dkg liszt
1 kisk. sütőpor
40 dkg darált mák
1 db citrom reszelt héja
12 dkg baracklekvár
Csokimázhoz:
15 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín
10 dkg szeletelt mandula


Az Almás máktorta baracklekvárral töltve elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A tojássárgájákat habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a vizet és a vaníliarúd kikapart belsejét, majd belekeverjük a lereszelt almát és a rumba áztatott mazsolát. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd óvatosan az almás keverékhez vegyítjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a mákkal és a citromhéjjal, és ezt is összedolgozzuk a tojásos-almás keverékkel. A masszát tepsibe öntjük, és sütőben kb. 30 percig sütjük. A tortát kihűlés után félbevágjuk, az egyik lapot megkenjük a felforralt baracklekvárral, a másik lapot pedig a tetejére helyezzük. A csokit és a tejszínt gőzfürdőn felmelegítjük, összekeverjük, majd kissé visszahűtjük és bevonjuk vele a tortát. Amíg még langyos a bevonat, megszórjuk pirított mandulával.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás máktorta baracklekvárral töltve elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook