Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Padlizsános penne recept

Padlizsános penne recept

A Padlizsános penne hozzávalói:
4 személyre):
1/2 kg penne tészta
1 evőkanál olívaolaj
1 közepes padlizsán felkockázva
1 fej vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma pépesítve
1 teáskanál só
1 késhegynyi pirospaprika
5 dl zsírszegény paradicsomos tésztaszósz
1 nagy marék friss bazsalikom apróra vágva
5 dkg reszelt parmezán


A Padlizsános penne elkészítési módja:
Elkészítés: Főzd meg a tésztát só és zsiradék nélkül, jól szűrd le. Közben hevítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben, dobd rá a hagymát és a padlizsánt, majd párold 8 percig, amíg a hagyma megpirul kissé. Keverd bele a fokhagymát, párold 3 percig. Add hozzá a sót, a borsot és a tésztaszószt, forrald fel. Kis lángon főzd 5 percig, majd vedd le a tűzről és keverd bele a bazsalikomot. Forgasd össze a tésztával és a reszelt parmezánnal szórd meg


Kategória: Egytálételek receptjei


A padlizsános penne elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook