Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Almás banános rakott burgonya recept

Almás banános rakott burgonya recept

Az Almás banános rakott burgonya hozzávalói:
1 kg burgonya
1 kg alma (savanykás)
4 banán
4 dl főzőtejszín
4 dl tej
3 ek vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint


Az Almás banános rakott burgonya elkészítési módja:
A krumplit és almát meghámozzuk. A krumplit vékony szeletekre és a banánt karikákra vágjuk. Az almát pedig félbe, magházát eltávolítjuk és felszeljük. A tejet a tejszínnel összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük. Egy nagyobb hőálló tálat kivajazunk, és egy sor krumplival kibéleljük, majd rá az almát, utána a banánt. Addig rétegezzük, míg el nem fogynak az alapanyagok. Ezután ráöntjük a tejes szószt, és a tetejére kis vajdarabkákat szórunk. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


Az almás banános rakott burgonya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook