Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Fahéjas tekercs mázzal recept

Fahéjas tekercs mázzal recept

A Fahéjas tekercs mázzal hozzávalói:
Tészta:

3 dl tej
1 csomag porélesztő
5 dkg cukor
8 dkg vaj
csipetnyi só
2 egész tojás
kb. 60 dkg finomliszt

Töltelékhez:

10 dkg puha vaj
20 dkg barna cukor
3 evőkanál őrölt fahéj

Mázhoz:

10 dkg vaj
20 dkg porcukor
10 dkg krémsajt


A Fahéjas tekercs mázzal elkészítési módja:
Az élesztőt beleszórjuk a cukros a langyos tejbe, majd állni hagyjuk amíg az élesztő fel nem fut. Egy nagy tálban összegyúrjuk a puha vajat, a sót, a tojásokat és annyi lisztet,hogy egy lágy, de rugalmas tésztát kapjunk. Letakarjuk, majd nagyjából 1 óra alatt hagyjuk duplájára kelni. Közben összekeverjük a töltelékhez a barna cukrot és a fahéjat. A megkelt tésztát kb. fél cm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a puha vajjal, megszórjuk a fahéjas cukorral, és jó szorosan feltekerjük a tésztát. Egy éles, vékony pengéjű késsel 5 cm széles szeleteket vágunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, és letakarva további 30 percig kelesztjük. 160 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Míg sül a tekercs, elkészítjük a mázat: a vajat és a krémsajtot a cukorral nem túl magas fordulaton habosra keverjük. Miután a csigákat kivesszük a sütőből, még forrón rájuk kenjük a krémsajtos mázat.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A fahéjas tekercs mázzal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook