Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes csokipuding torta recept

Meggyes csokipuding torta recept

A Meggyes csokipuding torta hozzávalói:
A piskótához:

3 tojás
100 g liszt
125 g cukor
fél csomag sütőpor
3 ek víz
csipet só
vaj és liszt a tortaforma kikenéséhez

A pudinghoz:

2 csomag csokoládés pudingpor
750 ml tej
2 ek cukor

A gyümölcsös zseléhez:

1 üveg meggybefőtt
1 csomag piros lap zselatin (12 darabos)


A Meggyes csokipuding torta elkészítési módja:
Első lépésként leszűrjük a meggybefőttet, a levét félretesszük. A meggyet hagyjuk egy szűrőben jól lecsöpögni. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből egy csipet só hozzáadásával kemény habot verünk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, hozzáadjuk a vizet, majd az egészet alaposan összekeverjük. A masszába beleforgatjuk a tojásfehérje habot, majd vajazott, lisztezett, 22 cm-es tortaformába simítjuk. 180 fokon kb 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, majd kihűtjük. A pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd időnként megkeverve kihűtjük. Amikor minden kellően kihűlt, a pudingot rásimítjuk a piskótára és megszórjuk a meggyel. Én itt kb 1 órára a hűtőbe szoktam tenni, hogy megdermedjen a zselé ráöntése előtt. A zseléhez hideg vízbe áztatjuk a lap zselatint (az enyémet 5 percig kellett), felforraljuk a meggy levet. A kinyomkodott zselatint a lébe tesszük, kihűtjük (de még folyós legyen). Ráöntjük a csoki puding tetejére és hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed. Pár óra múlva fogyaszthatjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes csokipuding torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook