Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Tonhalas vegyes saláta recept

Tonhalas vegyes saláta recept

A Tonhalas vegyes saláta hozzávalói:
1 fej zöldsaláta
6 paradicsom
2 zöldpaprika
1 doboz tonhal (185gr)
1 fej lilahagyma

öntethez:
1/2 csokor bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál olívaolaj
só, bors


A Tonhalas vegyes saláta elkészítési módja:
A salátaleveleket csíkokra szeljük, 4 tányérra osztjuk. A paradicsomot felkarikázzuk, a paprikát csíkokra szeleteljük. A tonhalat lecsepegtetjük az olajtól és kisebb darabkákra törjük, majd a paprikával és paradicsommal, együtt a tányérokra helyezzük. A bazsalikomot apróra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk, majd az ecettel, olajjal, sóval, borssal elkeverjük és a salátákra öntjük. Karikára szeletelt lilahagymával díszítjük

Könnyű nyári ebéd.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A tonhalas vegyes saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook