Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Virslis-sonkás kifli recept

Virslis-sonkás kifli recept

A Virslis-sonkás kifli hozzávalói:
3 dl tej
1 kávéskanál kristálycukor
5 dkg élesztő
50 dkg liszt
1 kávéskanál só
17 dkg sütőmargarin
pizzakrém
12 virsli
12 szelet sonka
1 tojás a lekenéshez
reszelt sajt a tetejére


A Virslis-sonkás kifli elkészítési módja:
A langyos tejbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet a sóval összeforgatjuk, hozzáadjuk a tejes élesztőt és az olvasztott margarint. Jól bedagasztjuk, és kb. 50 percig kelesztjük. A tésztából 3-4 kis cipót formálunk, és kerek lapokká nyújtjuk, majd mindegyiket 8-8 cikkre vágjuk. Megkenjük pizzakrémmel, beletekerjük a virslit vagy a sonkát. Margarinnal kikent tepsire rakjuk. Tetejüket lekenjük a tojással, és reszelt sajttal szórjuk meg. Előmelegített sütőben, közepes lángon (légkeveréses sütőben 170 fok) kb. 20 percig sütjük.

A kiflik belsejébe még szendvicssajtot is érdemes rakni, és úgy feltekerni, mert krémesebbé és ízletesebbé teszi.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A virslis-sonkás kifli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook