Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Penne zöldséges-tejszínes szósszal recept

Penne zöldséges-tejszínes szósszal recept

A Penne zöldséges-tejszínes szósszal hozzávalói:
1 közepes cukkini

4-5 szál zsengébb sárgarépa

3 dl tejszín

1 nagy fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

étolaj



ételízesítő


A Penne zöldséges-tejszínes szósszal elkészítési módja:
A penne tésztát kb. 3 evőkanál olajon aranybarnára pirítjuk (nem baj, ha nem egyenletes). Ezután felöntjük vízzel, megsózzuk, és puhára főzzük. A szószhoz a zöldségeket meghámozzuk, a cukkinit felkockázzuk, a sárgarépát karikákra vágjuk. A felkockázott vöröshagymát olajon egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket. Kicsit hagyjuk a zöldségeket is pirulni (kb. 5 perc), közben kevergetjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. Lefedjük, és puhára pároljuk, időnként megkeverjük. Ha nagyjából elfőtte a levét, a tejszínt egy evőkanál liszttel simára keverjük, és folyamatos keverés közben a zöldségekhez adjuk. Zúzott fokhagymával ízesítjük, picit összeforraljuk a tejszínnel. A tésztát tányérakra tesszük, és a szószt rákanalazzuk. Ízlés szerint reszelt sajttal is megszórhatjuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A penne zöldséges-tejszínes szósszal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook